"Det är ok att vara sig själv på MellanMålet"

2023-11-20 • Våra deltagare

Frank MellanMålet Rehab
Frank berättar om sin erfarenhet om att vara inlagd och att vara deltagare hos MellanMålet Rehab. Han berättar om hur det är att vara deltagare hos oss och om stödet han fått.

Vad gjorde du innan du kom till oss?

Jag var inlagd på psykiatrin när jag började på MellanMålet Rehab. Jag var på MellanMålet på dagarna och jag tyckte det var väldigt skönt att slippa psykiatrin. Jag fick väldigt bra stöd av personalen på MellanMålet när det var som jobbigast. Jag har träffat trevliga människor och blivit kompis med några stycken, fått socialt umgänge. Personalen har bra förståelse för min situation, bättre än dom på psykiatrin faktiskt.

När jag var hemma och inte mådde så bra tänker jag ändå på att ta mig till MellanMålet och få träffa lite folk, bryta ensamheten, få stöd av personalen, gå på kurser, må bättre och ha något att se fram emot.

Hur tycker du att det är att vara deltagare hos oss?

Det är ok att vara sig själv på MellanMålet, man blir inte granskad eller sedd på samma sätt som ute i samhället eller som när man är inlagd. Det är väldigt högt i takt på här och personalen är väldigt förstående mot oss deltagare.

Vad har du fått för stöd?

Jag har deltagit på några kurser och senaste var NECT som jag tyckte var bra. Det hjälpte mig med min situation och jag fick insikt i min psykiska sjukdom. MellanMålet har också hjälpt mig med min praktikplats och med kontakten med myndigheter och psykiatrin.

Frank har velat berätta sin historia, men har valt att vara anonym. Han heter egentligen något annat och personen på bilden är någon annan.