Lättläst om MellanMålet Rehab

Är du 18-35 år, sjukskriven på grund av depression, ångest, psykossjukdomar eller andra psykiska diagnoser? Om du vill komma vidare i livet och praktisera, jobba eller studera kan MellanMålet Rehab vara en bra plats för dig.

"Det är hela tiden dina intressen och ditt mående som står i fokus."

Om MellanMålet Rehab

Vårt namn betyder att vi är mellan dig och målet, att vi stöttar dig för att komma vidare. Det är ingen som tjänar pengar på oss utan det viktiga för oss är att våra deltagare ska komma vidare till ett självständigt och innehållsrikt liv. Och vad det är, skiljer sig från person till person. Därför anpassar vi alltid vårt stöd efter deltagaren. Vi är lyhörda för vad hen vill och behöver.

Hur kan jag börja hos er?

Bor du inom Stockholms stad kan du välja vilken verksamhet du vill börja på. Kontakta socialtjänsten och säg att du vill ha biståndsbedömd sysselsättning hos MellanMålet Rehab.

Bor du i en kranskommun får du fråga kommunen om dom har möjlighet att skriva ett så kallat Individavtal med MellanMålet Rehab.

Under ett studiebesök hos oss kan vi hjälpa dig med vem du ska kontakta och ta fram telefonnummer till dom.

Vad händer när jag är deltagare hos er?

Du får en stödperson som är med dig hela vägen. Ni gör tillsammans ett veckoschema vilket kan ändras ifall du känner att du vill göra mer eller att du behöver bromsa lite.

Vi har olika kurser som du kan gå. Kurserna hålls av kursledare från oss eller från Studieförbundet Vuxenskolan. Läs mer

När du känner dig redo så stöttar din stödperson dig i att hitta praktik, jobb eller studier. Det som du känner att du vill göra. Det är hela tiden dina intressen och ditt mående som står i fokus.

Vår personal

Alla våra stödpersoner har utbildat sig för att kunna jobba med unga vuxna med psykisk ohälsa.

Arbetsmetoder

IPS "Individual Placement and Support”
Betyder att vi hjälper dig ut i praktik, arbete eller studier på ett sätt som passar dig.

MI "Motiverande samtal"
Det är en samtalsmetod som kan stärka dina möjligheter att förändra en situation. Tillsammans med din stödperson så pratar ni om vad, hur och när du ska kunna genomföra din förändring.

RACT "Resursgrupps-ACT"
Innebär att vi kan samarbeta med personer som du känner för att få stöd i din planering.

FIT "Feedback Informed Treatment"
Går ut på att du får fylla i två olika formulär när du träffar din stödperson. Det visar om det är något i er relation som inte fungerar. Då kan ni tillsammans fundera på hur man kan förbättra ert samarbete. Allt för att vi ska kunna ge dig ett så bra stöd som möjligt och att du går framåt.

NECT "Narrative Enhancement – Cognitive Therapy"
Här träffas vi i grupp och pratar och jobbar med självstigma. Det betyder negativa tankar som man kan ha om psykisk ohälsa. Till exempel att man inte kan jobba för att man har haft en psykos vilket inte stämmer. Här får du göra om din berättelse om dig själv och se att det går att ta sig framåt.

Cogmed Arbetsminnesträning
Det är ett program på internet som går ut på att bli bättre på att koncentrera sig och att hantera problem i vardagen. Övningarna är anpassade efter varje person och blir svårare med tiden fast i din egen takt.

Hitta hit
Vi finns på Strandbergsgatan 61 på Kungsholmen i Stockholm. Klicka för karta
Du kan kontakta oss för att boka in ett studiebesök, så får du känna efter om du skulle vilja börja hos oss.

Vill du se hur våra lokaler ser ut? Klicka här

Boka gärna in ett studiebesök eller hör av dig om du har frågor!

Malin Sagrén MellanMålet Rehab sysselsättning
Malin Sagrén, chef på MellanMålet Rehab