"För mig har skrivandet alltid varit en viktig ventil, för att bearbeta känslor, tankar och livet i allmänhet. "

2022-02-03 • Våra kursledare

Paper g855cd61f5 1920
SKRIVARKURS fredagar kl. 10.30—12.00. Den är öppen för våra deltagare i SoL-sysselsättning. Prata med din stödperson för att anmäla dig. Är du inte deltagare hos oss? Kontakta oss för ett studiebesök eller läs mer.

Mira Ray är vår nya kursledare från Studieförbundet Vuxenskolan. Vi ställde några frågor till henne:

Vad har du för bakgrund?

Jag är låtskrivare, textförfattare, sångerska och körledare! Men har även jobbat med internkommunikation och text i andra format.

Vad gör ni på kursen?

Vi har gjort allt från haikus (en japansk diktform) till att prata om dramaturgi-modellen och berättande i den västerländska kulturen. Jag vill att denna verkstad ska vara rolig och lustdriven så tillsammans försöker vi hitta nycklar och tricks för att hjälpa oss framåt när det låser sig. Vi diskuterar mycket och skriver berättelser i olika format. Kanske blir det en och en annan låt framöver också, vem vet!

Hur tror du att skrivandet kan hjälpa våra deltagare?

För mig har skrivandet alltid varit en viktig ventil, för att bearbeta känslor, tankar och livet i allmänhet. Jag hoppas deltagarna får med sig det - att kreativitet kan föra en framåt på alla möjliga plan. Men hoppas också kunna öka lusten kring skrivande och kasta allt som heter prestationskrav långt, långt bort.