Aktuella kurser

Våra aktuella kurser och aktiviteter


VÅREN 2020

Du som är deltagare i biståndsbedömd sysselsättning på Mellanmålet kan delta i

kurser och aktiviteter som anordnas här. Dessa leds av personal på Mellanmålet och kursledare från Studieförbundet Vuxenskolan. 


Uppdaterad 2020-01-28


MÅNDAG

NECT

Måndagar 10.30–12.00

NECT kan hjälpa dig att få en positivare syn på vem du är som person. Det kan också  hjälpa dig att avfärda de felaktiga föreställningar om psykisk ohälsa som andra människor kan ha, eller som du själv har börjat tro på.  
Läs mer om NECT-metoden här>>


Kreativ verkstad

Måndagar 13.00–15.15

Här kan du sy, laga kläder, sticka, virka, rita eller måla. Om du har en annan kreativ idé eller teknik du vill jobba med, så ta med det! Alla är välkomna oavsett förkunskaper. 


TISDAG

Yoga

Tisdagar 10.30–12.15 

Du får jobba med din egen kroppstyngd för att stärka, balansera och öppna kroppen skonsamt. Vi övar oss samtidigt i att medvetet andas, fokusera och vara närvarande. Övningarna sätter igång kroppen och lugnar sinnet. Yoga är ett bra verktyg för att acceptera, lära känna och stärka sig själv. Detta är en praktisk kurs med teoretiska inslag. Alla är välkomna oavsett förkunskaper.


Drama

Tisdagar 13.00–15.15

I grupp gör vi enkla dramaövningar och på olika teman varje vecka.


Raw food

Tisdagar 13.00–15.15

Raw food, också kallat levande föda eller råkost, är mat som inte hettats upp över 42 grader. Man äter så naturlig och obehandlad mat som möjligt. Raw food är vegetariskt och/eller veganskt. Vi lagar olika rätter varje vecka.


ONSDAG

Cogmed

Onsdagar 10.00–11.00 

Cogmed är ett webbaserat träningsprogram som stärker och förbättrar arbetsminnet. Det handlar om att få bättre koncentration och fokus vid t.ex. problemlösning, läsning eller i samtalssituationer. Läs mer om Cogmed-metoden här >>


Föreläsning/utflykt

Onsdagar 13.00–15.00

Varje vecka anordnas aktiviteter med olika teman. Det kan handla om hälsa, kultur, samhällsinformation eller fritid. Vi bjuder hit intressanta gäster eller ger oss iväg på studiebesök och utflykter. För info om aktuellt veckotema: se anslag eller besök vår hemsida. Obs! Antalet platser kan vara begränsat i några fall. Se kommande föreläsningar/utflykter >>


Körsång NYHET!

Onsdagar 14.30–16.00

Alla är välkomna, med eller utan förkunskaper. Kören kommer sjunga blandade låtar utifrån önskemål och även jobba med sin röstteknik.


TORSDAG

SUSA  

Torsdagar 10.30-12.00 

Susa står för strategier, utveckling, sociala situationer och arbetsorientering. Vi varvar gruppsamtal och praktiska övningar som syftar till att förbereda deltagarna för att söka arbetspraktik eller studier.


Kreativ verkstad

Torsdagar 13.00-15.15

Här kan du sy, laga kläder, sticka, virka, rita eller måla. Om du har en annan kreativ idé eller teknik du vill jobba med, så ta med det! Alla är välkomna oavsett förkunskaper.


FREDAG

Återbruksslöjd NYHET! 

Fredagar 10.00–12.15

Vi arbetar med återbruksslöjd, dvs. slöjda i återbrukat material och material från naturen. Det måste inte bli ”fint” eller bli ”något”, huvudsaken är att vi testar att skapa i olika material och i olika tekniker samt har en trevlig skapande stund tillsammans. Alla är välkomna oavsett förkunskaper.


Film och reflektion

Fredagar 13.00–15.15

Vi samlas i soffhörnan och ser aktuella filmer eller gamla klassiker samt diskuterar filmen efteråt. Vi bestämmer tillsammans vilken film vi ska titta på varje fredag.


Intresserad av att delta i någon av dessa kurser/aktiviteter?

Kontakta din stödperson på Mellanmålet! 

Intresserad att delta i kurs/aktivitet?

Kontakta din stödperson på Mellanmålet om du redan är deltagare i biståndsbedömd sysselsättning enl. SoL.


Annars behöver du få ett biståndsbeslut från Socialtjänsten. LÄS MER >>MELLANMÅLETS

ÖPPETTIDER

Måndag–torsdag 9:30–16:30

Fredag 9:30–16:00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med helgdagar och röda dagar


BESÖKSADRESS 

Strandbergsgatan 61 (Stadshagen)

TELEFON 08-612 37 91

E-POST info@mellanmalet.se