Aktuella kurser

Våra aktuella kurser och aktiviteter


VÅREN 2020

Du som är deltagare i biståndsbedömd sysselsättning på Mellanmålet kan delta i

kurser och aktiviteter som anordnas här. Dessa leds av personal på Mellanmålet och kursledare från Studieförbundet Vuxenskolan. 


P.g.a riktlinjer från Folkhälsomyndigheten har vi gjort ändringar i vårt kursutbud. Vissa håller vi utomhus och andra via webblänk. Vi uppdaterar sidan kontinuerligt. 


Uppdaterad 2020-04-17


MÅNDAG

NECT

Måndagar 10.30–12.00

NECT kan hjälpa dig att få en positivare syn på vem du är som person. Det kan också  hjälpa dig att avfärda de felaktiga föreställningar om psykisk ohälsa som andra människor kan ha, eller som du själv har börjat tro på.  
Läs mer om NECT-metoden här>>


Kreativ verkstad (via webblänk)

Måndagar 13.00–15.15

Kursen fortsätter som vanligt med kursledare Linnéa men webbaserat. Mer info om hur du ska ansluta kommer snart. Start 20/4.
Här kan du sy, laga kläder, sticka, virka, rita eller måla. Om du har en annan kreativ idé eller teknik du vill jobba med, så ta med det! Alla är välkomna oavsett förkunskaper. 


TISDAG

Yoga utomhus

Tisdagar 10.30–12.15 

Vi samlas på Mellanmålet och går ut tillsammans. Vi går ut och gör mindfulness- och qi gong-övningar. Klä dig efter väder. 


Dramalekar utomhus

Tisdagar 13.00–15.15

Vi kommer att göra samarbetsövningar, fokusövningar samt skapa energi och glädje utomhus. Vi samlas på Mellanmålet för att gå ut gemensamt.


Matlagning utomhus 

Tisdagar 13.00–15.15

Vi samlas på Mellanmålet och går sedan till en bra plats och lagar mat på en stekhäll. Klä dig efter väder. 


ONSDAG

Cogmed

Onsdagar 10.30–11.30 

Cogmed är ett webbaserat träningsprogram som stärker och förbättrar arbetsminnet. Det handlar om att få bättre koncentration och fokus vid t.ex. problemlösning, läsning eller i samtalssituationer. Läs mer om Cogmed-metoden här >>


Utflykt utomhus

Onsdagar 13.00–ca. 15.00

Varje vecka anordnas aktiviteter med olika teman. Det kan handla om hälsa, kultur, samhällsinformation eller fritid. Vi bjuder hit intressanta gäster eller ger oss iväg på studiebesök och utflykter. För info om aktuellt veckotema: se anslag eller besök vår hemsida. Obs! Antalet platser kan vara begränsat i några fall. Se kommande föreläsningar/utflykter >>


Körsång - inställd tills vidare

Onsdagar 14.30–16.00

Alla är välkomna, med eller utan förkunskaper. Kören kommer sjunga blandade låtar utifrån önskemål och även jobba med sin röstteknik.


TORSDAG

SUSA

Torsdagar 10.30-12.00 

Susa står för strategier, utveckling, sociala situationer och arbetsorientering. Vi varvar gruppsamtal och praktiska övningar som syftar till att förbereda deltagarna för att söka arbetspraktik eller studier.


Kreativ verkstad - inställd tills vidare

Torsdagar 13.00-15.15

Här kan du sy, laga kläder, sticka, virka, rita eller måla. Om du har en annan kreativ idé eller teknik du vill jobba med, så ta med det! Alla är välkomna oavsett förkunskaper.

FREDAG

Fotopromenad  

Fredagar 10.00–12.15

Vi samlas på Mellanmålet och går ut och tar en promenad tillsammans.  Vi fotar det som fångar vårt intresse på vägen. Klä dig efter väder.


Kulturfredag via webblänk

Fredagar 13.00–15.15

Mer info om hur du ska ansluta kommer snart.


Intresserad av att delta i någon av dessa kurser/aktiviteter?

Kontakta din stödperson på Mellanmålet! 

Intresserad att delta i kurs/aktivitet?

Kontakta din stödperson på Mellanmålet om du redan är deltagare i biståndsbedömd sysselsättning enl. SoL.


Annars behöver du få ett biståndsbeslut från Socialtjänsten. LÄS MER >>MELLANMÅLETS TILLFÄLLIGA*

ÖPPETTIDER

Måndag–fredag kl. 10:30–15:00


*För att personal och deltagare ska undvika åka kommunalt i rusningstrafik under coronapandemin har vi ändrat våra öppettider


BESÖKSADRESS 

Strandbergsgatan 61 (Stadshagen)

TELEFON 08-612 37 91 vi svarar från kl. 8:30

E-POST info@mellanmalet.se