Aktuella kurser

Våra aktuella kurser och aktiviteter


HÖSTEN 2019

Du som är deltagare i biståndsbedömd sysselsättning på Mellanmålet kan delta i

kurser och aktiviteter som anordnas här. Dessa leds av personal på Mellanmålet och kursledare från Studieförbundet Vuxenskolan. 


Uppdaterad 2019-10-11


MÅNDAG

NECT

Måndagar 10.30–12.00

NECT kan hjälpa dig att få en positivare syn på vem du är som person. Det kan också  hjälpa dig att avfärda de felaktiga föreställningar om psykisk ohälsa som andra människor kan ha, eller som du själv har börjat tro på.  
Läs mer om NECT-metoden här>>


Kreativ verkstad

Måndagar 13.00–15.15

Här kan du sy, laga kläder, sticka, virka, rita eller måla. Om du har en annan kreativ idé eller teknik du vill jobba med, så ta med det! Alla är välkomna oavsett förkunskaper. 


TISDAG

Yoga

Tisdagar 10.30–12.15 

Du får jobba med din egen kroppstyngd för att stärka, balansera och öppna kroppen skonsamt. Vi övar oss samtidigt i att medvetet andas, fokusera och vara närvarande. Övningarna sätter igång kroppen och lugnar sinnet. Yoga är ett bra verktyg för att acceptera, lära känna och stärka sig själv. Detta är en praktisk kurs med teoretiska inslag. Alla är välkomna oavsett förkunskaper.


Drama

Tisdagar 13.00–15.15

I grupp gör vi enkla dramaövningar och på olika teman varje vecka.


Raw food

Tisdagar 13.00–15.15

Raw food, också kallat levande föda eller råkost, är mat som inte hettats upp över 42 grader. Man äter så naturlig och obehandlad mat som möjligt. Raw food är vegetariskt och/eller veganskt. Vi lagar olika rätter varje vecka.


ONSDAG

Cogmed

Onsdagar 10.00–11.00 

Cogmed är ett webbaserat träningsprogram som stärker och förbättrar arbetsminnet. Det handlar om att få bättre koncentration och fokus vid t.ex. problemlösning, läsning eller i samtalssituationer. Läs mer om Cogmed-metoden här >>


Remake NYHET!

Onsdagar 13.00–15.15

Vi tillverkar nya fat, skålar och skulpturer av gammalt porslin och glas.


Föreläsning/utflykt

Onsdagar 13.00–15.00

Varje vecka anordnas aktiviteter med olika teman. Det kan handla om hälsa, kultur, samhällsinformation eller fritid. Vi bjuder hit intressanta gäster eller ger oss iväg på studiebesök och utflykter. För info om aktuellt veckotema: se anslag eller besök vår hemsida. Obs! Antalet platser kan vara begränsat i några fall. Se kommande föreläsningar/utflykter >>


Din egenmakt  NYHET!

Onsdagar 13.00–15.15

Kursen vänder sig till dig som vill fundera på frågor kring att hitta din egen styrka och sätt att gå vidare i livet.


TORSDAG

Kreativ verkstad

Torsdagar 13.00-15.15

Här kan du sy, laga kläder, sticka, virka, rita eller måla. Om du har en annan kreativ idé eller teknik du vill jobba med, så ta med det! Alla är välkomna oavsett förkunskaper.

SUSA  NYHET!

Torsdagar 10.30-12.00 

Susa står för strategier, utveckling, sociala situationer och arbetsorientering. Vi varvar gruppsamtal och praktiska övningar som syftar till att förbereda deltagarna för att söka arbetspraktik eller studier.


FREDAG

Hälsospåret

Fredagar 10.30–12.15

I Hälsospåret lägger vi grunden först, att hitta en vardag som fungerar. Vi klarar helt enkelt större utmaningar om vi vet när vi ska äta, stiga upp och gå till sängs. Förhoppningen är att varje deltagare ska utforska vilka förändringar hen behöver göra för att hitta balans i vardagen. Att genom ny kunskap och samtal med andra ta små steg till en hälsosammare livsstil.


Film och reflektion

Fredagar 13.00–15.15

Vi samlas i soffhörnan och ser aktuella filmer eller gamla klassiker samt diskuterar filmen efteråt. Vi bestämmer tillsammans vilken film vi ska titta på varje fredag.


Intresserad av att delta i någon av dessa kurser/aktiviteter?

Kontakta din stödperson på Mellanmålet! 

Intresserad att delta i kurs/aktivitet?

Kontakta din stödperson på Mellanmålet om du redan är deltagare i biståndsbedömd sysselsättning enl. SoL.


Annars behöver du få ett biståndsbeslut från Socialtjänsten. LÄS MER >>MELLANMÅLETS ÖPPETTIDER

Måndag–torsdag 9:30–16:30

Fredag 9:30–16:00

BESÖKSADRESS

Mellanmålet Rehab AB

Strandbergsgatan 61

112 51 Stockholm

TELEFON 08-612 37 91

E-POST info@mellanmalet.se