FAQ

Vanliga frågor

När är Mellanmålets lokal öppen för deltagare och besökare?

SVAR Våra ordinarie öppettider är måndag–torsdag 9:30–16:30, fredagar 9:30–16:00. I samband med helgdagar och röda dagar kan avvikande öppettider förekomma. 


Kan jag ta med min hund till Mellanmålet?

SVAR Nej, inte till vår besökslokal. Är du deltagare i sysselsättning kan du ta med hund på promenad med din stödperson efter överenskommelse. 


Kan jag ta med egen mat och äta i caféet?

SVAR Ja! Det går bra att ta med matlåda eller mat du köpt någon annanstans. Här finns micro för att värma din mat.

Hur blir man "deltagare i sysselsättning" på Mellanmålet?

SVAR För att bli deltagare på Mellanmålet Rehab behövs först ett beslut om biståndsbedömd sysselsättning enligt SoL. Sysselsättning är ett stöd som Socialtjänsten i en kommun kan ge till personer som lever med psykisk ohälsa som skapar stora svårigheter i vardagen och livet. Kontakta din handläggare inom socialtjänsten för att ansöka om biståndsbedömd sysselsättning.

Har du inte tidigare haft kontakt med Socialtjänsten i din kommun? Gör så här: ring kommunens växel och be att få prata med en biståndshandläggare inom Socialtjänsten. Beskriv din livssituation och be om ett personligt möte för att utreda vilka stödinsatser du har möjlighet att få – biståndsbedöms sysselsättning enlig Socialtjänstlagen är en form av stödinsats.


Vad kan man göra utan biståndsbeslut på Mellanmålet?

SVAR Om du saknar biståndsbeslut kan du bli medlem i den ideella Intresseföreningen Mellanmålet (100 kr/år). Du har då möjlighet att besöka våra lokaler och café under ordinarie öppettider. Föreningen anordnar ibland aktiviteter som är gratis för medlemmar – se föreningens anslagstavla på plats. 


Har du fler frågor?

Välkommen att ringa oss direkt på tel. 08-612 37 91 eller mejla info@mellanmalet.se

Eller använd kontaktformuläret här till höger.

 
 
 


MELLANMÅLETS

ÖPPETTIDER

Måndag–torsdag 9:30–16:30

Fredag 9:30–16:00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med helgdagar och röda dagar


BESÖKSADRESS 

Strandbergsgatan 61 (Stadshagen)

TELEFON 08-612 37 91

E-POST info@mellanmalet.se